Hoppa till huvudinnehåll

80 sommarjobb att söka i Tiohundra

Tiohundra erbjuder 80 ungdomar jobb i sommar. Sommarjobben finns inom sjukvården, omsorgen och stödfunktioner som kök, städ och vaktmästeri.

Ungdomar mellan 16 och 18 år kan söka sommarjobben. 50 av platserna erbjuds i samarbete med Stockholms läns landsting. Dessutom bistår Tiohundra Norrtälje kommun genom att ordna ytterligare 30 platser.

Ska väcka intresse

Sommarjobbet ger en bra introduktion till vård- och omsorgsyrkena, och förhoppningen är att intresset för branschen ska väckas under de fyra sommarveckorna. Tilde Axelsson sommarjobbade på rehabmottagningen sommaren 2017 och sa då så här:

– Det som är mest motiverande är att man ser att arbetet gör skillnad och att patienterna tillfrisknar. Eftersom jag har varit här i några veckor har jag haft möjlighet att följa patienter och se att de blir bättre.

Årets sommarjobb finns på Tiohundras äldreboenden, inom LSS-verksamheterna, på Norrtälje sjukhus, i hemtjänsten och, för första gången, inom personlig assistans. Dessutom finns arbetstillfällen inom kök, städ och vaktmästeri.

Stort intresse

Intresset är alltid stort för sommarjobben. Förra året kom över 200 ansökningar in. Sedan ansökningsperioden började i fredags har informationssidan med ansökningslänken på haft nära 300 besök. Platserna fördelas genom lottning, och besked skickas ut till de sökande under våren.

Sommarjobben erbjuds under två perioder; 18 juni – 15 juli och 16 juli – 12 augusti. Jobben går att söka till och med söndagen den 18 mars.

Sök sommarjobb här

Senast uppdaterad
2018-02-26