Hoppa till huvudinnehåll

Båtbygge på Tiohundras dagliga verksamhet

Frasse, som deltar i den dagliga verksamheten Snickeriet inom Funktionsstöd och service, hade ett lite speciellt önskemål i sin genomförandeplan - han ville bygga en båt. Två år senare har den nu sjösatts.

Varje år görs en genomförandeplan för deltagare på Funktionsstöd och service dagliga verksamheter. Frasse, på Snickeriets dagliga verksamhet, hade som önskemål att bygga en båt. Sagt och gjort!

Mycket jobb

Det började med att bottenbrädor frästes ihop och fick ligga i press ett helt år för att få sin form. För att kunna forma virket till själva bordläggningen byggdes en bastrumma, en lång låda där varm vattenånga fördes in. Målet, att inga metalldetaljer skulle synas, krävde att Frasse försänkte varje skruv och sedan satte dit träplugg.
Båten oljades in - 22 liter linolja gick åt - och ett gammalt husvagnsunderede byggdes om till en trailer. Sedan var det äntligen dags för jungfruturen som avlöpte på bästa möjliga sätt, inte en droppe vatten läckte in!

Får deltagarna att växa

Båtbygget tog alltså två år men har förstås varvats med andra jobb och uppdrag. 
– Det största målet var att visa att det mesta faktiskt är möjligt, säger Urban Duninge, omsorgsassistent och handledare för projektet. 
– Det är sådant här som får våra deltagare att växa.

Senast uppdaterad
2017-11-01