Hoppa till huvudinnehåll
Prideflaggan hissad vid Norrtälje sjukhus.

Tiohundra på Roslagen Pride

Fredag den 10 augusti och lördag den 11 augusti medverkar Tiohundra på Roslagen Pride. Vi är med i panelsamtal på fredagen och har tält med aktiviteter i Societetsparken i anslutning till paraden på lördagen.

Lördagsöppet på ungdomsmottagningen och blodtrycksmätning i parken

Ungdomsmottagningen på Galles gränd (bakom H&M) har extraöppet för provtagning kl 14-16 på lördagen. Här erbjuder vi test av klamydia, gonorré, hiv, hepatit och syfilis för åldern 12-23 år.

Blodtrycksmätning, kondomutdelning, ansiktsmålning och mycket annat väntar den som besöker Tiohundras tält i Societetsparken på lördagen. Representanter från bland annat BUP, ungdomsmottagningen och Fokushuset finns på plats. Är du intresserad av att jobba i Tiohundra? Kom förbi vårt tält så berättar vi mer.

En del av vårt jämställdhets- och mångfaldsarbete

Tiohundra arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald. Vi når framgång genom ett inkluderande arbetsklimat där vi arbetar mot olika former av diskriminering. Våra värderingar, delaktighet, trygghet och respekt, hjälper oss att möta varje individs behov och önskemål inom hälsa, vård och omsorg.

Som framtidens arbetsgivare värdesätter vi olika bakgrund, erfarenheter och profiler. På det sättet kan vi utveckla nytänkande i vår verksamhet.

Arbetet med ökad mångfald inkluderar alla, på alla nivåer och i alla sammanhang. De som arbetar hos oss eller söker arbete hos oss ska inte diskrimineras eller trakasseras på grund av kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, ålder, etnisk tillhörighet, föräldraskap och graviditet, religion, funktionsnedsättning eller sexuell läggning.

HBTQ-certifierade

Delar av vår verksamhet är HBTQ-certifierad, vilket bland annat innebär att de anställda har fått en ökad kunskap om HBTQ och normer, samt konsekvenser av normer för hälsa och livsvillkor. Verksamheten har påbörjat ett förändringsarbete för en öppen och inkluderande arbetsmiljö, samt ett välkomnande bemötande av besökare, utifrån ett HBTQ-perspektiv. Tiohundra vill främja hälsan – för alla.

Fredagen den 10 augusti kl 15

Tiohundra medverkar i ett panelsamtal kring HBTQ-frågor tillsammans med Norrtälje kommun.
Lokal: Roslagens Sparbank

Lördagen den 11 augusti kl 12-16

Tiohundra har tält i Societetsparken. Vi mäter blodtrycket på pridebesökarna, delar ut kondomer, har ansiktsmålning i regnbågens färger och berättar om Fokushusets samtalsgrupp för HBTQ-personer som startar i höst. Representanter från BUP och ungdomsmottagningen finns på plats. Ungdomsmottagningen har även extra öppet för provtagning under lördagseftermiddagen.

De hundra första besökarna i vårt tält bjuds på lunchwrap!

Senast uppdaterad
2018-08-06