Hoppa till huvudinnehåll

Toppresultat för Norrtälje i sjukhusranking

Norrtälje sjukhus kniper andraplatsen i Dagens Medicins årliga ranking av landets mindre sjukhus.

Varje år utser Dagens Medicin Sveriges bästa sjukhus, utifrån de uppgifter som sjukhusen rapporterar in till Socialstyrelsen, Sveriges Kommuner och Landsting, Vården i siffror och andra nationella kvalitetsregister.

I klassen mindre sjukhus klättrar Norrtälje sjukhus från sjätte plats förra året till en fin andraplats efter länskollegan Capio S:t Görans sjukhus. Framförallt är det tillgängligheten som ger Norrtälje sjukhus den fina placeringen. Sjukhuset är tvåa på tillgänglighet bland de mindre sjukhusen, och har också bra resultat inom områdena medicin och ekonomi. När det gäller diabetesvården är Norrtälje bäst av de mindre sjukhusen.

– Jag är otroligt glad och stolt för detta fina betyg. Utan de fantastiska insatser medarbetare och chefer på Norrtälje sjukhus gör varje dag skulle det inte vara möjligt att nå ett så här gott resultat, kommenterar VD Peter Graf.

Ytterligare förbättrat resultat i patientenkäterna och mer fokus på att undvika trycksår skulle kunna ge Norrtälje sjukhus ett än bättre resultat nästa år, menar Dagens Medicin.

Norrtälje sjukhus delplaceringar

Medicin: 4
Tillgänglighet: 2
Hygien: 9
Patientenkäter: 11
Trycksår: 14
Överbeläggningar: 7
Ekonomi: 4

Senast uppdaterad
2018-01-17