Hoppa till huvudinnehåll

TV: Vad händer när patienten tar kommandot?

Vd Peter Graf medverkade i flera paneldebatter och seminarier under årets Almedalsvecka. Se honom i seminariet Vad händer när patienten tar kommandot?


Även under Almedalen -16 diskuterades digitaliseringen av hälso- och sjukvården flitigt. Då fanns fortfarande farhågor. Nu är alla rörande överens: Vi måste digitalisera och det nu, säger Peter Graf.

Partnerskap med patienten

Under Dagens Nyheter och Cambios seminarium Vad händer när patienten tar kommandot? menade vd Peter Graf att vi måste bygga upp partnerskap med patienten. Tiohundra har alltid med patienter i förbättrings- och förändringsarbeten. Hur ska vi annars veta vad våra patienter vill ha?

Nya möjligheter med digitaliseringen

Vi är vana att få allting i telefonen, så självklart måste hälso- och sjukvården följa med och till exempel dela information med patienten. Vi måste också samarbeta och mötas på lika villkor och möta upp de behov som finns. Nu kan vi se våra provsvar och vår journal digitalt. Utvecklingen är på väg åt rätt håll. En fortsatt digitalisering är helt avgörande för om vi ska kunna möta patienternas skilda behov nu och i framtiden. Sverige har en fantastisk sjukvård, det ska vi inte glömma, menar Peter graf, men digitaliseringen ger oss helt nya möjligheter att fortsätta utveckla hälso- och sjukvården till det bättre – för såväl patienter som personal.

Under seminariet medverkade även Sara Lei, Läkare, Karolinska Universitetssjukhuset, Therese Sjöberg, Innovationsledare, Innovationsplatsen Karolinska, Fabian Bolin, VD och Grundare, WarOnCancer och Peter Gille, VD, Cambio Healthcare Systems, med intressanta insikter.


Senast uppdaterad
2017-07-07