Hoppa till huvudinnehåll
Annica Johansson utanför Tiohundra AB:s lokaler på Roslagsgatan i Norrtälje.

Annica Johansson ny ekonomidirektör i Tiohundra

Hon brinner för samhällsfrågor och har på nära håll följt utvecklingen av sjukvården och omsorgen i Norrtälje det senaste decenniet. Nu blir Annica Johansson Tiohundra AB:s nya ekonomidirektör.

Vårdbolaget Tiohundra är ingen ny bekantskap för Annica Johansson, som idag är budgetchef på finansroteln i Region Stockholm och arbetar nära finansregionrådet. Hon har dessförinnan gedigen erfarenhet av kommunala finanser, bland annat i sin roll som ekonomi- och finanschef i Norrtälje kommun.

– Jag är oerhört engagerad i samhällsfrågor, allt från sjukvård och skola till reningsverk intresserar mig. Jag känner en stor ödmjukhet inför hela samhällsinfrastrukturen och vår välfärd, och vill bidra till att den fungerar för alla, säger Annica Johansson.

Under tiden i Norrtälje kommun och Region Stockholm har Annica Johansson haft möjlighet att följa Tiohundras utveckling på nära håll.

– Tiohundra är ett mycket spännande bolag – unikt i sitt slag. Jag ser verkligen fram mot att få vara delaktig i arbetet med att utveckla vården och omsorgen i Norrtälje, i partnerskap med invånare, patienter, kunder och närstående, säger Annica Johansson.

”Värdefulla erfarenheter från region och kommun”

VD Peter Graf välkomnar Annica Johansson till Tiohundra.

– Jag är mycket glad över att vi lyckats rekrytera Annica Johansson till denna nyckelposition. Annicas mångåriga erfarenheter från både region och kommun är förstås mycket värdefulla när vi fortsätter utvecklingen av Norrtäljemodellen och våra integrerade vårdkedjor, säger Peter Graf.

Annica Johansson är 50 år och bosatt i Norrtälje. Utöver sina chefspositioner i Region Stockholm och Norrtälje kommun har hon arbetat i näringslivet, bland annat på NOTE och Svenska Shell.

Annica Johansson tillträder som ekonomidirektör i Tiohundra AB den 12 augusti. Hon efterträder Lena Holm, som går till ett nytt uppdrag i Stockholms stad.

Senast uppdaterad
2019-03-26