Hoppa till huvudinnehåll
Tre medarbetare på Kristinagårdens vård- och omsorgsboende står i serveringsköket

Framgångsrikt miljöarbete på Tiohundras äldreboenden

Matsvinnet inom Tiohundras vård- och omsorgsboenden har minskat med hela 37 procent, vilket är ett nytt rekord sedan mätningarna startade 2014. 

Personalen på äldreboendena har bidragit mycket genom att mäta och dokumentera vad som har slängts, och med den informationen har man kunnat se att den största andelen av matsvinnet har varit potatis, mos, ris och pasta. Mätningarna har bidragit till större kunskap och ökad medvetenhet hos personalen och det har i sin tur lett till att man har kunnat göra rätt former av justeringar vid matbeställningar.

Bästa resultatet hittills

Sedan 2014 har man gjort kontinuerliga mätningar av matsvinnet, och den senaste mätningen visar att Tiohundras vård- och omsorgsboenden har minskat matsvinnet med 37 procent jämfört med 2014. Det är det bästa resultatet sedan mätningarna började.

– Vi har en bra dialog med köket som lagar maten vi serverar, och det är viktigt!  
Det berättar Salem Asmerom som arbetar på Kristinagården. Hon tycker det är roligt att vara med och göra skillnad för miljön.

Senast uppdaterad
2019-06-10