Hoppa till huvudinnehåll
Porträttbild på Johan Stjernfält.

Johan Stjernfält ny ekonomidirektör i Tiohundra

Johan Stjernfält är ny ekonomidirektör i Tiohundra AB. Han kommer närmast från hälso- och sjukvårdsförvaltningen i Region Stockholm, och har tidigare bland annat arbetat på finansdepartementet och hos Sveriges kommuner och regioner, SKR.

– Tiohundras modell med integrerad sjukvård och omsorg är mycket intressant. I Norrtälje finns inget stuprörstänk, här sätts istället medborgarens behov i centrum. Det ska bli mycket spännande att få vara en del av Tiohundras fortsatta utveckling, säger Johan Stjernfält.

I dag är Johan Stjernfält chefscontroller vid hälso- och sjukvårdsförvaltningen i Region Stockholm. Han har även arbetat på finansdepartementets budgetavdelning och vid regionledningskontoret i Region Stockholm samt på Sveriges kommuner och regioner, SKR.

– Jag har erfarenhet från både svensk statsförvaltning och regional förvaltning, med särskilt fokus på budget‐, planerings‐ och styrningsfrågor, och ser det som ett naturligt steg att nu få arbeta närmare verksamheten och bidra med mina kunskaper, säger Johan Stjernfält.

Johan Stjernfält efterträder Annica Johansson, som blir ny ekonomidirektör i Region Gävleborg.

– Jag är glad att vi så snabbt kunnat rekrytera en mycket kompetent efterträdare till Annica Johansson på denna nyckelbefattning i företaget. Johan Stjernfälts erfarenheter inom offentlig sektor och inte minst hälso- och sjukvård kommer att bli värdefulla när vi fortsätter att forma framtidens vård och omsorg i vår unika Norrtäljemodell, säger Peter Graf, VD för Tiohundra AB.

Johan Stjernfält tillträder som ekonomidirektör i Tiohundra AB tidigt under hösten.

Senast uppdaterad
2021-07-05