Hoppa till huvudinnehåll

Köbildning när blodbussen kom till sjukhuset

Nära 50 av Tiohundras medarbetare anmälde att de ville bli nya blodgivare när blodbussen kom till Norrtälje sjukhus.

– Jag har tänkt på det här en tid, men det har inte blivit av, men nu är jag registrerad, säger Anna Söder, sjuksköterska på akutmottagningen, en av alla medarbetare som passade på att fylla i hälsodeklarationen, ta blodprov och registrera sig som ny blodgivare på onsdagen.

Hon och många av hennes kollegor uppskattade att det nu var enkelt och nära att gå till blodbussen. Möjligheten att boka tid i förväg gjorde det också lättare att gå ifrån på arbetstid. Många kom också på drop-in, och stundtals var det kö både utanför och inne i bussen.

– Fantastiskt att vårt samarbete med Blodbussen är igång. I dag tar blodbussen emot ca 70 blodgivare varje gång den kommer till Norrtälje. Nu förbättrar vi den siffran ordentligt, vilket är mycket bra! Det här går helt i samklang med vår vision: hälsa, vård och omsorg där du är, säger Tiohundras VD Peter Graf, som själv var först ut att registrera sig när blodbussen parkerat utanför sjukhuset på onsdagsmorgonen.

Inom kort kommer alla nyregistrerade som fått godkänt för blodgivning få en kallelse till blodbussen, som kommer tillbaka till Norrtälje sjukhus i december. Tiohundras medarbetare på andra håll i kommunen har också möjlighet att ge blod på arbetstid i samband med blodbussens ordinarie stopp i Norrtälje, Hallstavik och Rimbo.

Tidigare nyhet om blodgivningen

Senast uppdaterad
2018-11-16