Hoppa till huvudinnehåll
Äldre dam i samspråk med sjuksköterska. De står framför ett fönster i ett vardagsrum.

Maj-Britt först ut att få tredje vaccindosen

Nu får de boende på Tiohundras äldreboenden sin tredje dos vaccin mot covid-19. Samtidigt finns möjlighet för ännu ovaccinerade medarbetare att ta sin första vaccindos.

Först ut att få dos tre var de boende på Eneberg i Norrtälje. Omkring 55 boende vaccinerades under tisdagen, med början hemma hos Maj-Britt Carlsson. Hon försäkrade att det inte kändes alls när sjuksköterskan Carina Hellgren kom med nålen och förstärkte hennes skydd mot coronaviruset.

– Vi är glada att så snabbt kunna komma igång med att ge våra boende tredje vaccindosen. Vi vet att vaccinet i de allra flesta fall skyddar mot att bli svårt sjuk i covid-19, säger Ulrika Karlsson, verksamhetschef för Tiohundras äldreboenden.

Medarbetare får vaccin på jobbet

I samband med vaccinationen av de boende har också ännu ovaccinerade medarbetare möjlighet att ta sin första dos vaccin på jobbet.

– Hos oss, precis som på Tiohundras övriga boenden, är bara ett fåtal medarbetare ovaccinerade. De allra flesta är fullvaccinerade sedan länge. Men flera passar på att vaccinera sig i dag. Det handlar bland annat om semestervikarier som fortsätter att jobba hos oss nu under hösten, säger Eva Tapio, enhetschef på Eneberg.

Flera försiktighetsåtgärder

De kommande dagarna fortsätter vaccinationen på Tiohundras äldreboenden.

– Vaccinet är jätteviktigt, men vi fortsätter även med övriga försiktighetsåtgärder, som att all personal har munskydd och följer våra noggranna hygienrutiner. Vi vill också att besökare fortsätter att använda munskydd, säger Ulrika Karlsson.

Senast uppdaterad
2021-10-05