Hoppa till huvudinnehåll
Några av Norrtälje södra vårdcentrals medarbetare framför vårdcentralens nya lokaler intill Norrtälje sjukhus.

Norrtälje södra vårdcentral flyttar

Måndagen den 30 april öppnar Norrtälje södra vårdcentral i nyrenoverade lokaler invid Norrtälje sjukhus. I och med flytten förbättras vårdcentralens tillgänglighet, då mottagningens lättakut får ökade öppettider.

– Flytten gör det möjligt för oss att samarbeta närmare med våra kollegor på Norrtälje norra vårdcentral, som också finns på sjukhuset. Vi kommer också närmare sjukhusets röntgenklinik, säger vårdcentralschef Lena Gardell.

Norrtälje södra vårdcentrals patienter har möjlighet att besöka mottagningens egen lättakut med drop-in. Lättakuten får nu en egen ingång nära sjukhusets akutmottagning. Från och med onsdagen den 2 maj har lättakuten öppet kl 8-11 alla vardagar. Lättakuten tar emot patienter med lättare besvär, som infektioner eller mindre sårskador.

– Med lättakutens utökade öppettider kan vi erbjuda våra patienter ännu bättre vård och tillgänglighet, säger Lena Gardell.

Gångavstånd till centrum

I och med flytten blir det lättare för patienter som inte har bil att besöka vårdcentralen. Det är gångavstånd till centrum och busstationen, och såväl stadsbuss 656 som närtrafiklinje 969 stannar vid sjukhuset.

Fler parkeringsplatser för besökare kommer att frigöras i anslutning till vårdcentralens entré. På sjukhusområdet finns tillgång till apotek, café och lunchrestaurang.

Service på sjukhuset

Samma telefonnummer och öppettider

– Som patient kommer man att känna igen sig och mötas av samma medarbetare som tidigare. Telefonnummer och öppettider är desamma, och den som vill kan precis som i dag boka tid med våra e-tjänster, säger Lena Gardell.

De patienter som behöver lämna prov kan göra detta på vårdcentralens egna laboratorium som har öppet 8-16.

Nya adressen: Lasarettsgatan 10

Norrtälje södra vårdcentrals nya adress från och med måndagen den 30 april är Lasarettsgatan 10 (tidigare ”Bryggan”) med ingång intill Norrtälje sjukhus huvudentré.

Norrtälje södra vårdcentral

Senast uppdaterad
2018-04-30