Hoppa till huvudinnehåll

Parad för delaktighet, trygghet och respekt

Under parollen delaktighet, trygghet och respekt – Tiohundras värdeord – deltog vi i den 1 000 personer starka Roslagen Pride-paraden som gick genom Norrtälje på lördagseftermiddagen.

I Prideparken kunde besökarna prata HBTQ-frågor med medarbetare från bland annat BUP och ungdomsmottagningen. Många passade också på att ta blodtrycket och bli pride-sminkade.

I paraden gick Tiohundra-medarbetarna tillsammans med våra samarbetspartners i Norrtäljemodellen – Norrtälje kommun och kommunalförbundet Sjukvård och omsorg i Norrtälje.

På fredagen medverkade Tiohundra i ett seminarium tillsammans med Norrtälje kommun. Medarbetare från barn, ungdom, familj, psykiatri och habilitering berättade om sin HBTQ-certifiering.

– Det är viktigt att ständigt arbeta med hur vi bemöter varandra och våra kunder. Allt detta hänger tätt ihop. Ett gott bemötande, såväl i fikarummet som i mötet med våra kunder, måste finnas som grund för att vi ska kunna leva våra värderingar: delaktighet, trygghet och respekt, säger verksamhetschef Sophie Lindberg.

Färgstarka Gunilla Berglund var en av många som passade på att ta blodtrycket hos Tiohundra på Roslagen Pride.

Senast uppdaterad
2018-08-11