Hoppa till huvudinnehåll

Statsministern besökte Ängsgården

Erik, Vera, Britt-Marie och Gunborg på Ängsgården fick ett par extra gäster till kaffebordet på söndagseftermiddagen. Statsminister Stefan Löfven och äldreminister Lena Hallengren besökte äldreboendet för att träffa både medarbetare och boende.

På söndagseftermiddagen höll statsminister Stefan Löfven sitt sommartal i Norrtälje. Dessförinnan önskade stats- och äldreministern göra ett besök på Tiohundras äldreboende Ängsgården.

Träffade vårdhunden

Strax efter kl 13 anlände statsministern i sällskap med sin hustru Ulla och äldreminister Lena Hallengren. I entrén hälsade den uppskattade vårdhunden Gillan med matte Elisabeth Edlund välkommen.

Därefter introducerade enhetschef Sanna Hall och vice VD Efva Lagerstedt besökarna till Ängsgården och Tiohundra, innan statsministern knackade på hemma hos Ingegerd Persson, en av de boende.

Kaffe och hembakt

Nästa stopp var köket. Erik Eriksson, Vera Andersson, Gunborg Lodenius och Britt-Marie Sjögren hade sparat ett par platser åt gästerna, som fick en pratstund med de boende över kaffe och hembakta kakor.

– Vi hade ett trevligt samtal, sa Gunborg Lodenius som hamnade bredvid Ulla Löfven.

Därefter träffade Stefan Löfven och Lena Hallengren en grupp undersköterskor, samtliga anställda i Tiohundra, för att prata om vardagen för vård- och omsorgspersonalen. Med fanns också Kommunals lokala företrädare, Christer Hallingström och Ann-Charlotte Svenander.

Senast uppdaterad
2018-08-12