Hoppa till huvudinnehåll

Stiernstedt: Stor innovationskraft i Tiohundra

Tiohundras ledningsgrupp och bolagsstyrelse möttes i veckan för ett strategiseminarium där framtida möjligheter och utmaningar för sjukvård och omsorg diskuterades.

Mångårige styrelseledamoten Göran Stiernstedt inledde eftermiddagen med en omvärldsspaning utifrån sitt senaste regeringsuppdrag, utredningen Styrning för en mer jämlik vård.

När Tiohundra bildades 2006 var Göran Stiernstedt, då i sin roll som biträdande landstingsdirektör, en av initiativtagarna. Nu gläds han åt hur Norrtäljemodellen utvecklats under det dryga decennium som förflutit.

– Just nu går det väldigt bra och görs stora framsteg. Det finns en innovationskraft i den här organisationen till exempel när det gäller digitalisering. Tiohundra är fortfarande unikt och ådrar sig omvärldens uppmärksamhet, säger Göran Stiernstedt.

Han får medhåll av styrelsens ordförande Leif Karnström.

– Jag ser positivt på framtiden för Tiohundra. Jag har själv en bakgrund i landstinget och är medveten om hur lätt hänt det är att patienter hamnar mellan stolarna. Det överbygger vi till stor del med den här organisationen. Det är inte alltid lätt – men det här är vägen framåt.

Senast uppdaterad
2018-10-25