Hoppa till huvudinnehåll
Närbild. Vårdpersonal håller en äldre persons händer i sina.

Tiohundra satsar på utbildning av vårdbiträden till undersköterskor

Under hösten utbildas cirka 60 vårdbiträden inom omsorgen i Tiohundra till undersköterskor. ”Det känns jättebra att vi kan erbjuda kompetenshöjande insatser” säger Ulrika Karlsson, verksamhetschef inom vård- och omsorgsboenden.

Utbildningen finansieras av tidigare inbetalda medel till Omställningsfonden genom avtalet TLO-KL, tidig lokal omställning. Medarbetarna kommer att genomföra utbildningen på egen tid där arbetsgivaren möjliggör schemaläggning av ledig tid vid de tillfällen som exempelvis webbinarium äger rum.

Till nytta för både arbetsgivare och medarbetare

Med tidig lokal omställning kan arbetsgivare minimera riskerna för arbetsbrist genom att möta förändrade kompetens- och rekryteringsbehov samt få ett framgångsrikt omställningsarbete som är till nytta för både arbetsgivare och medarbetare.

− För oss är det oerhört viktigt att arbeta strategiskt med kompetensförsörjning och kunna möta upp de ökade krav som ställs på oss som vårdgivare, säger Ulrika Karlsson, verksamhetschef inom vård- och omsorgsboenden.

− Det känns jättebra att vi kan erbjuda kompetenshöjande insatser med hjälp av dessa TLO-medel.

TLO-medel har även under senaste året använts till en kortare utbildning i social dokumentation, som alla medarbetare inom Tiohundras omsorgsdelar har deltagit i för att öka sin kompetens.

Senast uppdaterad
2019-07-15