Hoppa till huvudinnehåll
Susanne Bergenbrant Glas

Tiohundras chefläkare belönad för metoo-engagemang

​​Tiohundras chefläkare Susanne Bergenbrant Glas fick Sveriges läkarförbunds hedersomnämnande vid förbundets fullmäktige 2018. 

Motiveringen till utmärkelsen:

  • För sina förtjänstfulla insatser som chefläkare på Norrtälje sjukhus där tillgänglighet och patientnöjdhet är hög och sjukhuset i år tagit silvermedalj i kategorin ”årets mindre sjukhus”
  • Visat prov på kreativitet och kommunikationsförmåga utåt genom sakliga och praktiska råd i lokaltidningen med rubriker såsom ”Så klarar du supervärmen – chefläkaren ger sina bästa tips”.
  • Som ordförande för Kvinnliga Läkares Förening starkt engagerad i arbetet mot sexuella trakasserier och arbetet vidare med #metoo och #utantystnadsplikt – en av de viktigaste och just nu högst aktuella arbetsmiljöfrågorna.
  • Susanne är sammanfattningsvis en god förebild och ledare som framgångsrikt använder sin medicinska expertis och förmåga att leda på flera olika arenor för att förbättra hälsa och sjukvård.

- Vi är mycket glada för att chefläkare Susanne Bergenbrant Glas som ordförande för Kvinnliga Läkares Förening starkt engagerat sig i arbetet mot sexuella trakasserier och arbetet vidare med #metoo och #utantystnadsplikt – en av de viktigaste och just nu högst aktuella arbetsmiljöfrågorna. Hon är väl värd hedersomnämnandet 2018, säger Heidi Stensmyren, ordförande Sveriges läkarförbund.

Senast uppdaterad
2018-11-23