Hoppa till innehåll
Helikopter på väg att landa på sjukhustak

Höga betyg för akutmottagningen på Norrtälje sjukhus

2023-03-24

Patienterna ger akuten på Norrtälje sjukhus fina betyg i den nationella patientenkäten för 2022. Akutmottagningens resultat står sig mycket väl både på riks- och regionnivå.

Samtliga regioner i Sverige deltar i Nationell Patientenkät, och arbetet samordnas av Sveriges kommuner och regioner. 17 000 patienter i hela landet har svarat på frågor om sina erfarenheter av svensk akutsjukvård. Syftet är bland annat att patienter ska få möjlighet att påverka vården.

Gott helhetsintryck

Resultaten för 2022 visar att Norrtälje sjukhus får högst betyg av akutsjukhusen i Region Stockholm i nästan alla kategorier. Även ur ett nationellt perspektiv ligger Norrtälje sjukhus bra till, med resultat över rikssnittet.
Vad gäller helhetsintrycket av mottagningen ligger Norrtälje sjukhus på 84 av 100. Det nationella snittet ligger på 81,9.

Samarbete ger resultat

Akutmottagningen på Norrtälje sjukhus får även högt betyg inom kategorierna emotionellt stöd, delaktighet och involvering, respekt och bemötande, information och kunskap och tillgänglighet.

– Vi är förstås mycket glada över det här resultatet, som vi inte hade nått utan våra duktiga medarbetare och chefer, säger Catarina Pommer, som är sjukhuschef på Norrtälje sjukhus.

Sune Forsberg, också han sjukhuschef, instämmer:

– Resultatet är ett kvitto på det fungerande samarbetet som finns mellan alla enheter på Norrtälje sjukhus.

Mer information om Nationell patientenkät

Resultatet av Nationell patientenkät 2022

Höstsol på tegelbyggnader, grönska i förgrunden

Akutsjukhuset i Roslagen

Region Stockholms nordligaste akutsjukhus har närakut, akutmottagning, intensivvård, röntgen och specialistmottagningar.

Leende kvinna med sjukvårdskläder står i korridor. På hennes skjorta sitter en bricka där det står läkare.

Sök ett meningsfullt jobb!

Vill du göra skillnad på riktigt? Välkommen till Tiohundra! Vi jobbar med hälsa, vård och omsorg i hela Norrtälje kommun.