Hoppa till innehåll
Kvinna framför blommig tapet
Towa Jexmark har utsetts till ny VD för Tiohundra AB.

Towa Jexmark ny VD för Tiohundra

2023-09-21

Styrelsen för Tiohundra AB har utsett Towa Jexmark till ny verkställande direktör. Towa Jexmark kommer närmast från en roll som innovationschef inom vårdkoncernen Ramsay Santé och har lång erfarenhet som chef inom sjukvården, de senaste åren med fokus på innovation och digitalisering.

Towa Jexmark är legitimerad sjukgymnast och läkare, specialiserad på invärtesmedicin, och har arbetat kliniskt som läkare i tio år. Sedan 2010 har hon haft olika chefsroller inom vården i Region Skåne, vårdkoncernen Capio och Ramsay Santé.

– Towa Jexmark har stor erfarenhet av att leda utveckling framåt, både inom den offentligt drivna vården och genom sitt arbete i ett stort internationellt vårdbolag. Hennes nytänkande och breda erfarenhet kommer att vara en stor tillgång för Tiohundra och Norrtäljemodellen, säger Barbro Naroskyin, styrelseordförande i Tiohundra AB.

Uppmärksammad modell

Tiohundra har tillkommit genom ett samarbete mellan Region Stockholm och Norrtälje kommun, som tillsammans har bildat Kommunalförbundet sjukvård och omsorg i Norrtälje, ägare av Tiohundra AB och beställare av både sjukvård och omsorg.

Tiohundra driver bland annat akutsjukhuset i Norrtälje, vårdcentraler, psykiatri, äldreboenden, BVC, LSS-verksamheter och hemtjänst. Norrtäljemodellen är uppmärksammad såväl här hemma som internationellt, och lyfts ofta fram som en förebild.

”En unik uppgift i Sverige”

– Jag är glad att jag har fått förtroendet att leda vårdbolaget Tiohundra, som har en unik uppgift i Sverige. Tiohundra har precis det fokus på invånare och utveckling av framtidens vård och omsorg som jag drivs av. Nu ser jag fram emot att träffa alla fantastiska medarbetare på Tiohundra för att tillsammans ta ytterligare steg framåt mot framtidens mer integrerade vård och omsorg, säger Towa Jexmark.

– Towa Jexmark har ett starkt fokus på utveckling av vården genom samarbeten och att skapa effektiva team. Hon har stor kunskap och erfarenhet av att ta hjälp av digital teknik och driva den utveckling som krävs för att säkerställa en god vård för alla. Hennes kompetens kommer att kunna bidra till utvecklingen av vården i hela Region Stockholm, säger Mikael Ohrling, sjukvårdsdirektör i Region Stockholm.

Börjar efter årsskiftet

Towa Jexmark börjar sin anställning i Tiohundra strax efter årsskiftet.

– Jag är övertygad om att Tiohundra med Towa Jexmark som VD kommer att fortsätta vara drivande i att skapa välfungerande, integrerad vård och omsorg. Det har blivit bolagets signum och har gjort Norrtäljemodellen känd både inom och utanför Sverige, säger Hanna Stymne Bratt (S), ordförande i direktionen för Kommunalförbundet sjukvård och omsorg i Norrtälje.

– Norrtäljemodellen är något att värna om och fortsätta utveckla, så att vi kan erbjuda invånarna i vår fantastiska kommun bästa tänkbara sjukvård och omsorg. Jag ser fram mot ett fortsatt nära samarbete med Tiohundra under Towa Jexmarks ledning, inte minst inom folkhälsoområdet, säger Anette Madsen, kommundirektör i Norrtälje kommun.

Towa Jexmark efterträder Peter Graf som VD för Tiohundra AB. Fram till dess att Towa Jexmark tillträder kvarstår ekonomidirektör Johan Stjernfält som tillförordnad VD.

Flagga med Tiohundras logga

Det här är Tiohundra

Sammanslagningen av sjukvård och omsorg i samma företag gör vårdbolaget Tiohundra unikt i Sverige.

Leende kvinna med sjukvårdskläder står i korridor. På hennes skjorta sitter en bricka där det står läkare.

Sök ett meningsfullt jobb!

Vill du göra skillnad på riktigt? Välkommen till Tiohundra! Vi jobbar med hälsa, vård och omsorg i hela Norrtälje kommun.