Hoppa till innehåll
En kvinna och två män står bredvid hoppackad sjukvårdsutrustning
Agneta Torsson, Norbert Gröpl och Mats Eriksson såg till at​t den skänkta utrustningen snabbt packades och ställdes i ordning för avhämtning.

Norrtälje sjukhus bidrar med sjukvårdsutrustning till Ukraina

2022-03-18

Norrtälje sjukhus och övriga akutsjukhus i Region Stockholm bidrar med medicinskteknisk utrustning och sjukvårdsmaterial som nu ska skickas till Ukraina, efter beslut i regionstyrelsen.

Regionstyrelsens ordförande har beslutat om bistånd till nödställda i Ukraina. Detta efter att en särskild begäran inkommit via ukrainska hälsoministeriet till Region Stockholm. Den ukrainska myndigheten ser stora behov av medicinsk utrustning, förbrukningsartiklar och läkemedel.

Beslutet innebär att Region Stockholm via akutsjukhusen snabbt tagit fram den efterfrågade medicinska utrustning som kan avvaras på akutsjukhusen. Det är anestesiutrustning, hjärtstartare, patientmonitorer, EKG-utrustning, rullstolar, ultraljudsutrustning och ventilatorer.

Ska skickas omgående

Samtliga akutsjukhus och närsjukvården har bidragit till att på kort tid samla ihop den efterfrågade utrustningen. Den kommer omgående att skickas via Ukrainas ambassad i Sverige.

På Norrtälje sjukhus var medarbetarna Agneta Torsson, Norbert Gröpl och Mats Eriksson snabbt igång med att inventera och packa utrustningen.

Nyhet på regionstockholm.se: Beslut om bistånd till nödställda i Ukraina

Senast uppdaterad
2022-03-18